
«Η διατήρηση του ψωμιού για 60 περίπου μέρες θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη σπατάλη, να περιορίσει τα αρτοποιήματα που πετάγονται στα σκουπίδια αλλά και να αποτελέσει μια λύση στο ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα της σίτισης στον πλανήτη», αναφέρει υπεύθυνος της εταιρείας Don Stull. Η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων κρεάτων, φρούτων και λαχανικών, ενώ μεγάλο αναμένεται το ενδιαφέρον από το χώρο της αρτοποιίας αλλά και από τους ίδιους τους καταναλωτές.
«Οι αρτοποιοί προσθέτουν πολλά συντηρητικά στο ψωμί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μούχλα και στη συνέχεια πολλές επιπλέον χημικές ουσίες για να καλύψουν την άσχημη γεύση των συντηρητικών. Αν χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία των μικροκυμάτων θα αποφύγουν όλη αυτή τη διαδικασία, ενώ οι καταναλωτές θα τρώνε φρέσκο ψωμί για πολλές μέρες», συμπληρώνει.
by: perierga.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου